Kako smo začeli

Leta 1990 pa prevzame posestvo od očeta, hči Zdenka poročena Avguštin z možem Miranom. Postavljena strategija je ob vedno večjem povpraševanju po vinu bila zelo enostavna – povečati količine vina kakor tudi dvigniti njegovo kakovost. Odločila sta se za obnovo obstoječih trt in nov nasad, sort Laški rizling, Sauvignon, Chardonnay, Modri Pinot, Rumeni Muškat in Sivi Pinot, vsega skupaj deset tisoč trt. Obnova vinograda je zahtevala tudi prehod iz teras v vertikalo. Nabor trt nam je omogočil, da smo se priključili konzorciju Ritoznojčan in k pridelavi visoko kakovostnega vina Ritoznojčan PTP.

Mikrovinarstvo Avguštin

Težimo k pridelavi visoko kakovostnih in vrhunskih vin, ki obogatijo okus & dušo.

Zgodba

Avguštin mikrovinarstvo se posveča mladim, svežim vinom, ki nas spremljajo tekom leta in so posledica navdušenja, ljubezni in zanosa nas in naših prednikov. Vino naj ima poreklo, značaj in dušo.

Visoka kakovost pridelave

Kombinacija med tradicionalno pridelavo in novimi tehnologijami dopušča grozdju, da razširi ves svoj potencial v vinu. Vi kot okuševalec boste presenečeni nad polnostjo vina.

Vizija

Je kaj več vrednega kot uživati v bogatem vinu “z dušo” z vašo družino in prijatelji? Individualen organizem delovanja mikrovinarstva Avguštin in tradicionalna pridelava vina s spontano fermentacijo vam to omogočita. Od visoko kvalitetnega grozdja do avtentičnega kakovostnega in vrhunskega vina.